Wie is de Mol 2021 – Aflevering 7 (recap)

Geplaatst op 18 februari, 2021

Titel van de aflevering: ‘Aanwijzing’

Lieve lezer, daar lig ik dan. In de brokstukken van mijn tunnel. Tsja, het zat eraan te komen. Marije was in deze aflevering dusdanig in beeld (‘Was het toch 660?’) dat het niet anders kon dat ze een Leonie’tje was. En dat is voor mij, als doorgewinterde Molloot, best een afgang. Maar hé, het maakt weer ruimte voor een nieuwe en iets minder manische tunnel.

Opdracht 1: Steen goed

Bij de opdracht in de mijn kreeg ik een beetje Baron 1898-vibes en daarvan vergeet ik ook altijd welk jaartal bij die attractie hoort. Het feit dat Splinter liever de codes stuk voor stuk wil in plaats van alles tegelijk vind ik alleen maar logisch. Charlotte vindt het daarentegen allemaal maar verdacht. Splinter had het überhaupt maar zwaar: codes vergeten en maar rennen.

Aan allebei de kanten van het speelveld ging het mis en dat gaf meteen aan wat voor aflevering het zou worden: chaotisch as fuck. Er zaten meerdere nummers in de stenen, lockers waren leeg, broeken waren rokken. De opdracht levert € 380,- op. Lekker gemold wel, eenieder.

Opdracht 2: Zinvol

Vijf zinnen, maximaal 12 worden per zin. In totaal kon er € 1.500,- verdiend worden. Dat klinkt simpel, maar we komen steeds dichter bij de finale, dus iedereen gaat hier kloten. Taalvirtuoos Splinter en journaliste Charlotte stelden zich in elk geval geen kandidaat om het Groot Dictee der Nederlandse Taal te pennen. Charlotte geeft vooral aan dat ze Splinter in de gaten wil houden. Ik denk dat Splinter haar alleen maar op het verkeerde spoor heeft gezet door deze wanstaltige zinnen te bouwen. Ook nam, op een gegeven moment, Charlotte de Molkandidaat-touwtjes in handen. Was dit dan weer om Splinter op het verkeerde been te zetten? Of komt ze nu eindelijk naar buiten als Mol? (Ik zat hier trouwens nog helemaal comfy in mijn tunnel hè, met Marije en het woord ‘molkandidaat’.)

Het duo Nijs en Chabot voor al uw wanstaltige copywriting: ‘Hoezo is dat fout?’

Er komt € 150,- in de pot. Na de opdracht beraamt het duo zich. Splinter geeft aan dat in het veld het té chaotisch was en dat hij daarom zich in de chaos met La Nijs stortte. Daarna volgt een aandoenlijke biecht met het kistje dat maar niet wil sluiten.

Opdracht 3: Aanwijzingen

Zo’n opdracht waarvan je denkt ‘hè, gezellig’: dat is natuurlijk nooit gezellig. Het is Wie is de Mol, geen vakantie naar Lourdes. De nummers worden met gemak geraden, maar wat blijkt: je mocht niet playbacken. We zien duidelijk Splinter ‘dancing queen’ noemen. Daarna zie je Rocky ‘prayer for you’ zeggen. En dan: toch een hintje naar Charlotte die bij ‘Single Ladies’ zichzelf aanwijst? Renée scoort ook geen punten: het raden gaat stroef en zij kiest op haar beurt om ‘Why tell me why’ (klassiekertje, ik snap het wel) mee te zingen.

Er komt € 800,- in de pot. De pot blijft steken op € 8.975,-.

Test en executie

Renée blijft op Marije en Charlotte. Ze zet één joker in. Splinter zet in op Renée en Rocky. Hij zet geen joker in. Rocky stemt tijdens de test in op haar ‘hoofdverdachte’: Renée. Marije stemt vol op Charlotte: iets wat ze de vorige keer óók deed en toen Renée bedankte dat ze haar had gered. Charlotte is ‘noodgedwongen aan het spreiden’.

Marije verlaat het spel. Het lijkt erop dat ze tijdens de test het gevoel op Charlotte heeft later varen en tóch op iemand anders heeft ingezet.

Mijn verdenkingen na aflevering 7

Wel:
Renée (vooral in opdracht 1 en 3 druk bezig met haar vaste onhandigheid. Er werden te weinig kledingstukken gehesen (terwijl het recht voor haar lag) en ‘Why tell me why’ kwam uit volle borst.)
Charlotte (het zou de Mol kunnen zijn, maar of ze het ook is… Ik weet het niet. Ze lijkt bijvoorbeeld bij opdracht 3 de enige die niet playbackt. Dat wordt afleveringen terugkijken.)

Niet:
Splinter (vooruit: dat zinnen bouwen ging voor geen meter en de playlist voor opdracht 3 zou zo uit de Spotify van Splinter gevist kunnen zijn. Toch zie ik geen Mol in Splinter.)
Rocky (ik las net dat Patrick Martens (no T no shade, want meneer Martens is aging like a fine wine) vol op Rocky zit. Grappenmaker van de bingo.)