Boeken

 

Op dit moment werk ik aan mijn derde boek!

 


Mijn debuut verscheen in februari 2012 en heet ‘Wij gaan hele goede vrienden worden’.  Het is een bundeling van vijftig stukken die eerder verschenen zijn op ABCYourself.nl. Dit staat er op de achterkant:

“Ontmoet Mathijs Meinema. Net een nieuwe studie begonnen. Woont nog thuis. Vindt volwassen worden prima, maar ouder worden niet. En hij is vooral een observator. Van zijn eigen leven. Van anderen. In vijftig blogs leer je hem kennen. Van zijn scheldpartij op bejaarden die in de weg staan tot de lofzang op lekker ruikende vrouwen. Je kruipt in zijn verlangens, wordt mee-mismoedig van trieste winkels en slikt een brok weg bij een schrijnend afscheid. Het is een mozaïek van zijn leven, waarin de scherven ieder een andere kleur hebben, maar samen één geheel vormen: Mathijs Meinema. En of je het nu wilt of niet: jullie gaan hele goede vrienden worden.”

Als je op de cover klikt, ga je naar Bol.com, trouwens. Mocht je meer over dit boek willen lezen, klik dan op ‘In de media’, daar vind je onder andere recensies en interviews.


Mijn tweede boek is getiteld ‘Liefde & ander onbehoorlijk gedrag’ en kwam in februari 2014 ter wereld. De inhoud hiervan verscheen eerder deels op ABCYourself.nl. Het zijn losse stukken die op elkaar aansluiten. De achterkant klinkt zo:

“In ‘Liefde & ander onbehoorlijk gedrag’ bezingt Mathijs Meinema alle stralende én pijnlijke kanten van de liefde. Hij geeft stelletjes in de metro ervan langs, ziet de liefde in het bejaardenhuis in verrimpelde vorm voorbijtrekken, kruist de nachtjes af tot een nieuwe date en bevraagt zijn moeder op het gebied van de romantiek. Dan ontmoet hij Zij Daar: Eva. En terwijl hij zich – met zwembandjes om – stort in de wildwaterbaan die liefde heet, vertoont hij al het gedrag waar hij zich eerder over verbaasde.”

Ook hier geldt weer: op het plaatje en je gaat naar Bol, mocht je meer over het boek lezen, dan klik je op ‘In de media’, bovenaan de pagina. Wil je een voorproefje van het boek? Ga dan naar Blendle (€).