Wie is de Mol 2021 – Aflevering 6 (recap)

Geplaatst op 18 februari, 2021

Titel van de aflevering: ‘Wegstoppen’

Voor de fans is het natuurlijk heerlijk dat er geen tunnel instort, maar qua zoektocht naar de Mol levert zo’n aflevering zonder afvaller ook eigenlijk niks op. Op zijn Marijes gezegd: als er niemand naar huis gaat, kan je dus ook niemand afstrepen als Mol! Leuk joh, Wie is de Mol.

Opdracht 1: Brieven-bus

In deze eerste opdracht rijdt een gezellig Tsjechisch busje langs diverse gezellige haltes waar dilemma’s stonden voor jokers, geld en andere fratsen. Splinter koos ervoor om te liegen, maar dat ging ‘m zo slecht af dat hij er maar meteen mee ophield. Hoe Rocky haar informatie verzweeg, is noemenswaardig.

De erfenis van het tikkie van € 5.000,- heeft in elk geval voor zoveel wantrouwen gezorgd dat er flink gesteggeld wordt. Renée gunt in elk geval Rocky en Charlotte een joker en haalt € 250,- op. Dat bedrag wordt direct ongedaan gemaakt door Marije en haar duivelse envelop. Er komt uiteindelijk in totaal € 650,- in de pot.

Opdracht 2: Ontsnappen

‘Heftig wel,’ aldus Charlotte. Maar wat een heerlijke heftigheid! Charlotte en Splinter konden elkaar assisteren bij hun ontsnapping. Als Mol wil je natuurlijk zo snel mogelijk uit de cel, zodat je deelopdrachten kan verknallen. Of wil je liever helemaal niet uit je cel, zodat je te laat of niet bij de uitgang kan komen? We zien Renée in elk geval aan willekeurige buizen voelen. Helaas voor haar verscheen er geen joker.

Het feit dat Rocky nog steeds in dit spel zit, is voor de Mol vreselijk. Elke deelopdracht begrijpt ze en brengt ze tot een goed einde. De enige reden dat Charlotte met het hengelen en het touwtje doorbranden lukt, is vanwege Rocky Hehakaija. Ook mooi: wanneer Rocky om stilte roept, roept Renée keihard ‘Stilte!’ naar het alarm.

Doordat niet iedereen op tijd buiten stond, werd er € 0,- verdiend.

Opdracht 3: Onder druk zetten

Er moet minimaal € 500,- voor de pot verdiend worden. De last person standing (Rust In Executie, Joshua Nolet) wint ook de vrijstelling om zijn/haar scherm te zien en mag twee medekandidaten kiezen om ook schermloos het spel te vervolgen.

Renée kiest om de mensen te elimineren die ze niet verdenkt. Ze begint hierbij met Splinter een leven minder te gunnen. Marije leek me altijd een van de populaire spelers in het spel, maar niets is minder waar: ze wordt als eerst uit het spel geknald. Splinter schakelt op zijn beurt Charlotte en daarna Rocky uit. Dan is het aan Renée om Splinter uit te schakelen. Er is € 750,- verdiend.

Test en executie

Charlotte twijfelt en spreidt tussen Marije en Renée. Splinter gaat op Rocky en Renée. Rocky gaat ook op Renée. Renée gaat op Marije en Charlotte. Marije gaat vol op Charlotte.

Renée kiest bij de executie om haar verdachten te sparen: Marije en Charlotte. Marije gooit op de valreep nog een #MarijesManischeMomentje uit. Omdat zowel Splinter en Rocky een groen scherm krijgen, zit de afvaller bij de 3 non-schermen.

Mijn verdenkingen na aflevering 6

Wel:
Marije (het leek er even op dat de groep opdracht 2 zou halen, omdat ze de hele tijd zonder Mol zaten. Bleek die Mol ook uit de gevangenis moest. Su-huf dat de Mol dat niet even zei.)
Renée (toch komt Renée weer op de wel-lijst, omdat ik al een aflevering vooruit loop en allang weet dat Marije volgende week eruit gaat ze warrig blijft. Het feit dat uitgerekend Renée een actieve opdracht als opdracht 3 wint, doet haar een plaatsje omhoog schuiven.

Misschien:
Charlotte (happy go lucky Charlotte zet toch de volumeknop een tikje hoger. Er wordt toch wat geklungeld in de gevangenis. Hmm.)

Niet:
Splinter (dat je meteen na het liegen je leugen weer intrekt. Ai. Splinter komt ook niet meer erg naar voren als Mol-verdachte, dus óf Splinter zit goed óf Splinter wordt de volgende afvaller.)
Rocky (wat zou ze gaan doen, met die € 7.645? Kan je daar veel voetballen van kopen? Nieuwe schoenen? Hoeveel flesjes AA uit de kantine?)