Wie is de Mol 2021 – Aflevering 3 (recap)

Geplaatst op 19 januari, 2021

Titel van de aflevering: ‘Vanaf hangen’

Er werd een hoop gebungeld, gestrooid en geschud deze aflevering, maar mijn verdenkingen blijven op dezelfde plek. Tot nu toe mist het seizoen nog een ‘holy shit, wat gebeurt hier?’-momentje. Ik hoop dat de Mol dat nog voor ons in petto heeft, want anders staan we in de finale weer een dj-opdracht te doen, maar dan in een Tsjechisch bos.

Opdracht 1: Kameraad

Hoeveel durf je met je medekandidaten te delen over je antwoorden bij laatste test? Naar mijn mening: alles, behalve het antwoord op die ene vraag. Dat is namelijk maar één naam en je legt meteen al je kaarten open en bloot op tafel. In deze opdracht leken alleen Charlotte en Renée volledig elkaar te vertrouwen. De opbrengst is geld en jokers voor de pot, waardoor je niet veel kan afleiden wat de Mol zou doen. Natuurlijk wil de de Mol niet ontsnappen, want geld, maar verder zijn de testantwoorden van de Mol toch fout en € 500,- is geen megabedrag. Interessant om even terug te kijken: Marijes blik als Joshua ineens het woord “blackjack” wil intypen.

Uiteindelijk komen twee van de vier teams los. De 4 jokers zijn voor Charlotte en Renée. Deze opdracht levert € 1000,- op. Dat bedrag gaat rechtstreeks in het roze kistje van kersverse penningmeester Splinter.

Opdracht 2: Binnenvaart

Was dit technisch gezien wel een opdracht? Het is meer een onderdeel van een opdracht en dat maakt dat deze aflevering niet zoveel vlees op de botten had. De verdeling van de teams legt een pijnlijke zenuw bloot: niemand wil met Joshua, omdat hij zich de afgelopen paar dagen had gedragen als een tja, hoe noem je dat, eh, onbetrouwbaar stuk vreten. Uiteindelijk kreeg Florentijn én Joshua als partner én een to-je-vyhoda-tochtje in een kayak. En bleef het daar maar bij, maar goed, daar straks meer over.

In de prachtige grotten worstelen Renée, Marije, Charlotte en die arme Florentijn zich door het water en komen onderweg zinnetjes tegen die geld of voordeeltjes opleveren. Iedereen lijkt dezelfde strategie te hebben: een zin voor het geld en een zin voor jokers. De filmpjes van de overige kandidaten dragen weinig bij: de kandidaten vinden het niet interessant en de kijker ook niet echt. Jammer.

Opdracht 3: De rode draad

Hier was geld te verdienen, maar eerst kwam Rik met een raadselachtig aanbod. Ik leg ‘m even uit: de abseilers haalden twee kokers. Kozen ze voor zichzelf de kokers met geld, dan kregen ze een vrijstelling. Het geld kwam dan niet in de pot. Om dat aanbod ook niet “per ongeluk” aan te nemen, moest dus één abseiler geen geld voor zichzelf pakken.

Mijn favoriete moment van de aflevering was Lakshmi die ‘Daar gáát ze!’ riep tijdens het abseilen. Bij het openen van de kokers kon Marije het niet laten en floepte er weer een #MarijesManischeMomentje uit. Waarom kan ze niet gewoon lijdzaam ondergaan dat Rocky haar luis in de pels is? De opdracht lukt: er wordt geld (€ 2.000,-) verdiend en jokers (7 stuks) verdeeld.

Test en executie

Met 11 jokers in het spel gingen de kandidaten de test in en dat liep helaas voor Florentijn noodlottig af. De verdenkingen schoten in allerlei richtingen, dus daar viel geen pijl op te trekken.

Mijn verdenkingen na aflevering 3

Wel:
– Marije (toch weer een flink stuk gestegen, mede dankzij onderstaand clipje. Marijes gedrag in dit spel voelt sowieso altijd net een schepje teveel zonder dat het geld oplevert. That’s a Mole, Maury-e. En als ze het is: wat moet ze dan balen van de aanwezigheid van Rocky.)

Misschien:
– Renée (in deze aflevering zagen we Renée meerdere keren eerlijk zijn en geld verdienen. Ze verdwijnt langzaam maar zeker naar de ‘Niet-lijst.)
– Lakshmi (ook deze aflevering was Lakshmi niet echt veel te zien, maar ze haalde weinig geld op. Is de Mol nog steeds undercover?)

Niet:
– Joshua (het lijkt erop dat Florentijn zijn test vol op Joshua heeft ingevuld. Verder is Joshua volledig vleugellam gelegd door de groep.)
– Charlotte (een joker weggeven wordt pas verdacht als je er zelf geen op zak hebt. Charlotte haalde geld op. Charlotte zou weleens dit seizoen kunnen winnen.)
– Splinter (my baby, my f*cking cinnamon apple. De move om bij Rocky te liegen en zo verdacht te worden was aandoenlijk, maar sloeg nergens op.)
– Rocky (o, wat moet de Mol balen van jou, lieve Rocky. Je snapt de opdrachten. Je verdient zoveel geld.)