Je Doet Je Best Maar (Verder)

Geplaatst op 6 maart, 2016

De afgelopen tijd kan ik op zijn minst turbulent noemen. Gek genoeg ben ik niet aan het doordraaien, maar ik kan ook niet ontkennen dat mijn hoofd een aantal dagen deze Vine als soundtrack gehad. Laat ik niet te veel in details treden, maar de chaos klopte aan, ik deed open en vervolgens kon ik dagenlang opruimen. Klinkt het alsof ik kudde olifanten met diarree in mijn kersverse woning in nultien (Rotterdam) heb toegelaten? Maybe, maybe not. 

In elk geval heb ik me de afgelopen tijd ook aardig kunnen amuseren. De reeks Wie is de Mol van 2016 is zojuist voorbij en daar ben ik maar weinig rouwig over, omdat het toch Klaas bleek te zijn. Desalniettemin schoof tussendoor de Vlaamse variant van Wie is de Mol zich onder mijn neus. En wat is dát fantastisch. Niet alleen zijn de kandidaten tien keer fanatieker dan in de Nederlandse versie, ook elke aflevering is een spectaculair gemonteerd huzarenstukje. De kandidaten zijn “onbekend”, dus er wordt hard gewerkt tijdens de opdrachten. Die opdrachten worden helder uitgelegd, maar het daadwerkelijk verdienen van geld hangt af van een ingewikkelde proef met tenminste vier onderdelen. De eliminaties zijn zonder onheilspellend muziekje, waardoor je het gevoel hebt dat het nog alle kanten op kan. Er zijn nu vijf kandidaten overgebleven, maar mocht je zelf willen weten wie dat zijn, klik dan HIER en vis uit het topic de links om de afleveringen te bekijken. Gun jezelf dat plezier, want het is Wie is de Mol on steroids op de best manier mogelijk.

Punt twee is een directe verwijzing naar de titel: het album van Aafke Romeijn, Je Doet Je Best Maar (Spotify). Mij heb je meteen met zo’n titel, maar de cd zelf is ook niet mis. Aafke maakt een steviger geluid dan Eefje de Visser, maar tekstueel heeft Je Doet Je Best Maar wat weg van Eefje’s eerste album De Koek. Mijn favoriete nummers op dit album zijn de titeltrack Je Doet Je Best MaarBlokken (‘Ik doe alles voor drank, maar drank doet niets voor mij’), het wrange XOXO over seksueel misbruik en het bijna Robyn-achtige Hulp Is Onderweg.

Tot slot kan ik qua schrijven melden dat ik nog steeds wekelijks op ABCYourself stukjes eruit gooi. Momenteel is Thijs samen met Maarten op zoek naar een nieuw huis, omdat het móet. En moeten is nooit leuk. Maar het moet wel.  
Mocht je zelf ook schrijfambities hebben, dan heb ik goed nieuws. Per 1 mei is er weer een plek vrij op ABCYourself! Wil jij je schrijftalent ontwikkelen, kijk dan op ABCYourself.nl en klik op het kopje ‘Meedoen’ om te zien hoe je je kan aanmelden.