Over mij

 

Op 15 mei 1991 kwam ik ter aarde in een dorp in de buurt van Rotterdam. Het was meteen feest, want de dagen erna was het Pinksteren en traditiegetrouw is er dan een poffertjeskraam, kermis en meer vrolijk gedoe.

Tijdens mijn vijfde levensjaar kalkte ik met een groene stift op een wip ‘ik kan schrijven’, maar het strafwerk wat daarop volgde, schrikte me niet af. Sterker nog: tijdens mijn basisschoolperiode maakte ik lange verhalen op een computer met Windows 95 en korte krantjes geïnspireerd op de Harry Potter boeken.

Met groep acht in mijn achteruitkijkspiegel ging ik verder met schrijven op de middelbare school in Spijkenisse. Ik was redacteur van ‘The Hype’ en de ‘SKAM’, schoolkranten, en begon met een eigen weblog. Op die blog schreef ik verhaaltjes van wat me overkomen was tijdens Duits, maar ook wanneer ik een goede film had gezien. Rond mijn vijftiende leerde ik de boeken van Edward van de Vendel kennen. Naar aanleiding van zijn werk stuurde ik hem een mailtje en hielden we contact. Vervolgens schreef ik kort voor zijn persoonlijke weblog en voor een ander project, getiteld Radio Canna.

Aan het eind van mijn middelbare schooltijd stuurde ik Edward een e-mail, waarin ik hem vertelde dat ik graag een boek wilde schrijven, maar geen idee had hoe. Maanden gingen voorbij en toen was het in 2010 zo ver: de geboorte van ABCYourself. Op deze website schrijven getalenteerde jongeren meerdere keren per week, geheel vrij in onderwerpkeuze, een stukje. De website zet de stukken op alfabet. Na een jaar wordt gekeken door Edward, de getalenteerde jongere en uitgeverij Lemniscaat of er goed genoeg en voldoende materiaal is om er een boek van te maken. Verdeeld over lange periodes schreef ik ruim zes jaar lang voor ABCYourself.

Op 14 februari 2012 verscheen mijn eerste boek bij uitgeverij Lemniscaat: ‘Wij gaan hele goede vrienden worden’.
Twee jaar later verscheen van mijn hand, ook bij uitgeverij Lemniscaat: ‘Liefde & ander onbehoorlijk gedrag.’
Je kunt meer over mijn boeken te weten komen op de pagina ‘Boeken‘.