Wie is de Mol 2021 – Aflevering 5 (recap)

Geplaatst op 3 februari, 2021

Titel van de aflevering: ‘Tot drie tellen’

Ja, een halflege pot, dáár zat ik op te wachten. De pot is teruggebracht naar iets meer dan € 6.000,-, maar aan wie dat nu lag, is maar de vraag. Het bieden gooit ons in een nieuwe psychologische loop, waardoor je bijna zelf een #MarijesManischeMomentje krijgt. Ook werd er geverfd en ge-escape-roomt in de trein. Je zou denken dat de helft van het seizoen duidelijkheid zou geven over één tunnel of dat ik dat zou doen, maar helaas.

Opdracht 1: Wie, wat…waar?

Was deze opdracht überhaupt te doen? De productie zet in elk geval de toon: dit wordt een uitdagende aflevering. De teams staan op verschillende bergen en moeten zinnen aan elkaar doorgeven via tekeningen. De Mol hoeft hier eigenlijk niks te doen. De naam van de opdracht doet vermoeden dat het belangrijk is om bijvoorbeeld sleutelposities te ontdekken, maar die zijn er niet. Er zijn enkel Charlotte en Joshua die elkaar onder kliederen met verf. Toch goed voor zo’n € 0,- in de pot.

En in de woorden van Joshua: ‘Toen hitte de shit de fan.’

Opdracht 2: Zekerheid bieden

De berg geld die in aflevering 4 werd verdiend (totale opbrengst van de aflevering was € 4.395,-), verdween door 3 gewiekste dames: Rocky, Marije en Charlotte. Zij bemachtigden informatie voor opdracht 3, waarbij geld én 3 vrijstellingen op het spel stonden. Kosten voor deze informatie? € 5.000,-. Het “loser-groepje” moest het doen met elkaars gezelschap.

Verder gonst het op dit moment online over wie wanneer bij Rik een bod mocht uitbrengen. Als we het licht volgen (het licht aan het eind van de tunnel ha ha ha), zien we dat Renée als laatst was. Wat zegt dat? Nou, als Renée de Mol is, dan kan ze natuurlijk een laag bod uitbrengen en zo haar positie voor de opdracht bepalen.

Mijn Molvisie blijft: de Mol wil geld uit de pot, dus ik denk dat de Mol bij de hoge bieders zit. Die vrijstelling heb je toch niet nodig en je laat de overgebleven 3 een “eerlijk” spel spelen voor de executie.

Opdracht 3: Ontspoord?

De kans dat je met opperchaoot Joshua in je team de vrijstellingen kan pakken, is nihil. De manier waarop meneer de koffer uit het rek haalde en alle kaartjes over de grond liet vallen, zette hem bijna weer op mijn verdenkingenlijstje. Om nog maar te zwijgen over de blunders met het verzamelen van de postzakken, sjonge jonge.

Rocky, Charlotte en Marije gingen als een speer en vonden snel de toegang tot de laatste coupé. Daar lagen 3 vrijstellingen en een klok die stilgezet moest worden. Eh, dames? De klok? Marije had verwacht dat het luiden van de bel voldoende was en zo komt er geen € 850,-, maar € 750,- in de pot. Lekker bezig, la Knevel. Zo lust ik er ook nog wel een paar.

Test en executie

Het lijkt erop dat Joshua en Splinter allebei vol op Renée gaan. Dit leidt tot Joshua die, naast niet zo goed is in postzakken vangen, dingetjes met porto’s, dingetjes met foto’s maken, dingetjes met blacklight ballerina’s, zijn test ook niet zo goed maakt en daarmee het spel moet verlaten. Als Joshua zijn test echt vol op Renée heeft ingevuld, wordt de kans op Renée als Mol wel heul klein.

Mijn verdenkingen na aflevering 5

Wel:
– Marije (vorige keer zei ik: ‘…er volgende week ineens € 5.000,- uit de pot kan voor een groepsvrijstelling.’ Dat is niet helemaal wat er gebeurde, maar ik voel me wel een beetje Nostradamus. Heb ik dan helemaal geen twijfels? Tuurlijk wel. Marije wordt zo vaak naar voren geschoven. Rik doet een aanbod. ‘Verrassend,’ gniffelt ze. I’m watching you, Marije.)

Misschien:
Renée (Renée is gewoon de belichaming van het Misschien-lijstje. Het ene moment zie ik een Mol en het andere moment een kandidaat die verdachte dingen doet om in het spel te blijven. De exit van Joshua maakt het ook niet makkelijker. Is ze het dan toch niet?)

Niet:
– Charlotte (de theorie dat Charlotte “ja” zegt op Riks vraag of ze weet wie de Mol is, gaf voor alle Charlotte-tunnelaars een sprankje licht, want DAT IS MOL IN HET TSJECHISCH NAHHH HOE KEN DIT WAT OBVIOUS ALLEMAAL en ik vind dat vooral heel schattig. Charlotte hoeft nog maar heel even vol te houden en ze is een finalist.)
– Splinter (kan nog weleens de volgende afvaller zijn: het is tussen hem en Rocky. Zijn voordeel is dat hij genoemd wordt als verdachte, maar zijn grootste nadeel is dat hij nu zonder bondje zit. Online zie ik ook aantal Molloten hem noemen als Mol-kandidaat en ook dat vind ik reuzeschattig.)
– Rocky (Zou ze goed zitten, qua Mol? Laten we het hopen. Haar bod van € 5.000,- vond ik ook het enige juiste bod. Ze heeft dat geld ook daadwerkelijk verdiend en hey, het is 2021, treat yourself, Rocky.)