Wie is de Mol 2021 – Aflevering 4 (recap)

Geplaatst op 26 januari, 2021

Titel van de aflevering: ‘Voor het zeggen’

Het gehoopte wow-momentje zat helaas niet in aflevering 4, maar eerlijk is eerlijk, de bizarre liftopdracht was een feestje om naar te kijken. De Mol is vast in zijn haar Tsjechische bedje vloekend in slaap gevallen, want € 4.345,- in één aflevering? Dat moet pijn doen. Of ligt er volgende week soms een veiling op de loer?

Opdracht 1: Meeliften

De positie van de Mol in deze opdracht is onmiskenbaar in het liftje. Waarom? Nou, dan zorg je ervoor dat je nooit alle antwoorden goed kan hebben en HOE LEUK IS HET OM IN ZO’N LIFTJE TE STAAN! Als kijker kunnen we eigenlijk geen klap met deze opdracht: iedere liftboy en liftgirl worstelde met de opsommingen (‘Sjaal… sjaal… sjaal.’), dit ter frustratie van de vragenstellers.

Er wordt € 1.195,- verdiend, dus er zijn sowieso vragen volledig beantwoord (anders waren het 239 losse antwoordjes). Maar door wie? Dat lijkt me vooral Charlotte, die zich vanaf nu permanent vestigt in de “niet”-lijst.

Na de opdracht zien we Lakshmi en Rocky hun verdenkingen uitspreken. Zij hebben Joshua, Marije en Renée in het vizier. Deze verdenkingen lijken me te kloppen, dus wat is er fout gegaan tijdens de test van Lakshmi?

Opdracht 2: Fotogenie(k)

Een eenvoudig concept: vijf kandidaten maken foto’s en twee kandidaten moeten raden wie op de foto’s staan. Het is lang niet voor iedereen eenvoudig: Renée maakt bijvoorbeeld een vage foto van een Mars. Rocky (fotograaf) speelt het slim en houdt Charlotte (team van het raden) in haar achterhoofd, dus dat zorgt voor geld. Veel geld zelfs, € 1.200,- van de maximale € 1.400,-.

Joshua kiest de Renée-route en vergeet een foto te maken voor Lakshmi’s collectie (saillant detail: dan kwam het logo van de Mol op het bord, te zien in deze extra beelden, inclusief een onvervalst #MarijesManischeMomentje), maar ik weet niet wat zijn plan nu helemaal is. In elk geval vindt Splinter ‘m nog lief. Dat is ook wat waard.

Opdracht 3: In vuur en vlam

Zijn de opdrachten te makkelijk? Is de Mol te zwak? De groep te sterk? Er kon tijdens deze opdracht genoeg mis gaan, maar het was een geoliede machine. Misschien kwam het ook omdat de twee kandidaten met de grootste verdenking op zich (Joshua en Marije) op het vlot stonden en niets konden doen, behalve roepen.

Charlotte probeerde op het laatste moment de groep nog min-geld te laten pakken, maar dat ging niet door. Er wordt € 2.000,- verdiend. Het lijkt erop dat iedereen denkt dat iedereen op dezelfde Mol zit en vanuit wanhoop maar verdachte acties doet.

Test en executie

Renée zet haar overgebleven joker in en vult een deel van haar test op Charlotte in. Charlotte lijkt op Splinter te gaan. Als Rocky en Lakshmi de test exact hetzelfde hebben ingevuld, dan is het voor Rocky snel afgelopen. Lakshmi verlaat als vierde kandidaat het spel.

Mijn verdenkingen na aflevering 4

Wel:
– Marije (ik denk dat haar tactiek is om een uitvergrote versie van zichzelf te spelen, dus alles is een sH0Ck!1!! voor La Knevel. Vermoeiende tactiek en ook niet effectief, tenzij er volgende week ineens € 5.000,- uit de pot kan voor een groepsvrijstelling.)

Misschien:
Renée (Renée blijft op dit lijstje staan, omdat ze niet als goed onderdeel van het team functioneert. Ze maakt vage foto’s bij ‘Fotogenie(k)’, ze staat te klooien met de touwen bij ‘In vuur en vlam’, kortom: dat voelt als sabotage. Maar is dat het ook? Hmm.)

Niet:
– Charlotte (een Charlotte in het nauw maakt rare sprongen, dus die laatste duik in het water ging nergens over, maar het is een leuke poging. Als ze ook de Mol zou zijn, dan had ze veel feller voor een extra koker gestreden.)
– Joshua (nog steeds min of meer vleugellam. De groep vertrouwt hem (terecht) niet, terwijl hij zo zijn best doet.)
– Splinter (heeft nog steeds de potentie om te winnen, maar zijn bondje met Joshua kan voor roet in het eten zorgen)
– Rocky (als finalist moet je de verdenking op je houden óf Heel Veel kennis van de Mol hebben, dus wie weet hoe goed Rocky zit. Als ze in dezelfde tunnel(s?) als Lakshmi zit en daar blijft, dan eindigt haar avontuur snel.)