Boeken

 

Mijn debuut verscheen in februari 2012 en heet ‘Wij gaan hele goede vrienden worden‘. Het is een bundeling van vijftig stukken die eerder verschenen zijn op ABCYourself.nl. Dit staat er op de achterkant:

“Ontmoet Mathijs Meinema. Net een nieuwe studie begonnen. Woont nog thuis. Vindt volwassen worden prima, maar ouder worden niet. En hij is vooral een observator. Van zijn eigen leven. Van anderen. In vijftig blogs leer je hem kennen. Van zijn scheldpartij op bejaarden die in de weg staan tot de lofzang op lekker ruikende vrouwen. Je kruipt in zijn verlangens, wordt mee-mismoedig van trieste winkels en slikt een brok weg bij een schrijnend afscheid. Het is een mozaïek van zijn leven, waarin de scherven ieder een andere kleur hebben, maar samen één geheel vormen: Mathijs Meinema. En of je het nu wilt of niet: jullie gaan hele goede vrienden worden.”

Mocht je meer over dit boek willen lezen, klik dan op ‘In de media’, daar vind je onder andere recensies en interviews. Als je op de cover van het boek klikt, ga je door naar Bol.com.


Mijn tweede boek is getiteld ‘Liefde & ander onbehoorlijk gedrag‘ en kwam in februari 2014 ter wereld. De inhoud hiervan verscheen eerder deels op ABCYourself.nl. Het zijn losse stukken die op elkaar aansluiten. Je vindt dit op de achterkant:

“In ‘Liefde & ander onbehoorlijk gedrag’ bezingt Mathijs Meinema alle stralende én pijnlijke kanten van de liefde. Hij geeft stelletjes in de metro ervan langs, ziet de liefde in het bejaardenhuis in verrimpelde vorm voorbijtrekken, kruist de nachtjes af tot een nieuwe date en bevraagt zijn moeder op het gebied van de romantiek. Dan ontmoet hij Zij Daar: Eva. En terwijl hij zich – met zwembandjes om – stort in de wildwaterbaan die liefde heet, vertoont hij al het gedrag waar hij zich eerder over verbaasde.”

Mocht je meer over dit boek willen lezen, klik dan op ‘In de media’, daar vind je onder andere recensies en interviews. Als je op de cover van het boek klikt, ga je door naar Bol.com.


Bijdrage geleverd aan: 

Transcriberen

Voor het boek ‘Gloei‘ van Edward van de Vendel (in samenwerking met Floor de Goede) werkte ik 3 van de 20 interviews uit.


In deze bundel laat Edward van de Vendel twintig jongeren tussen de zestien en de drieëntwintig jaar aan het woord. Hun ontroerende persoonlijke verhalen geven een breed beeld van de ‘queer’ jongeren van nu. Ze vertellen uitgebreid en openhartig over alles wat er in hun leven gloeit: liefde, woede, ambitie.
Ieder interview wordt voorafgegaan door een gedicht dat Van de Vendel maakte naar aanleiding van het gesprek, en een getekend portret door Floor de Goede.

Interview

Voor het tienjarig bestaan van ABCYourself verscheen ‘De beste vragen zijn woordenloos‘ bij uitgeverij De Muur.

Tweeëntwintig jonge schrijvers werden geïnterviewd door zichzelf. Over schrijven. Het mooie ervan, het machtige, het moeilijke. De tweeëntwintig zijn of waren verbonden aan het project ABCyourself: een intensief begeleidingstraject voor jonge auteurs die beschikken over literair talent, doorzettingsvermogen en een grote vastberadenheid om romans en verhalen te publiceren. Oftewel: voor zover u ze nog niet kent – dat doet u over vijf jaar wél. En dan maakte u in deze bundel al glorieus kennis met ze.